OVER


Hallo!

Mijn naam is Ruud Hoogstad. Geboren (1982) te Vlaardingen ontstond al vroeg mijn interesse in de techniek. Dit kwam mede door mijn vader. Mijn vader was timmerman en kon, gezien door mijn kinderogen, echt alles maken of repareren! (en eigenlijk was dat ook echt zo hij was grenzeloos handig..) Dat wilde ik ook wel leren en doen en zo begon ik al heel jong met een echte hamer en zaag te rommelen met vogelhuisjes timmeren. Hier heb ik ook nog mijn eerste litteken aan mijn duim aan over gehouden want die nieuwe handzaag bleek best wel scherp. Ik had het niet willen missen. Vervolgens was het meubels maken waar het mee verder ging, waarna dit vervolgens is uitgegroeid tot een passie voor de bebouwde omgeving en architectuur.

Genieten van het leven

In het dagelijks leven ben ik samen met mijn vrouw Patty en hebben we samen twee kinderen, Luna (2012) en Finn (2016).

Met elkaar beleven we graag avonturen en we zijn altijd wel ergens mee bezig. Maar voor een goede film liggen we ook graag lui onderuit op de bank. Waardeer ook de kleine dingen in het leven. Daarnaast kan ik ook genieten van lekker eten met een barbecue of sushi. Heerlijk!

Erop uit!

We zien graag ook wat van de wereld, zo hebben we al veel mooie reizen mogen maken. Maar in Nederland zijn ook er nog genoeg mooie plekjes om te ontdekken! Tijdens deze reizen pak ik ook altijd de architectuur mee.  Zo is er overal wel wat te zien.  In Berlijn is bijvoorbeeld een bezoek aan het Joods Museum van architect Daniel Libeskind een aanrader. Zeer indrukwekkend. Het gebouw vertelt vanuit de beleving van de ruimte met gebruik van licht, geluid en textuur over deze donkere bladzijden in de geschiedenis.  Ook is het Barcelona-paviljoen van Ludwig Mies van der Rohe indrukwekkend. Teveel om op te noemen!

Op sportief gebied zitten we ook niet stil. Het liefst ga ik lekker het water op om te windsurfen. Ik ben wel echt een waterliefhebber. Dit doen we zowel op de Gevelingen maar ook op buitenlandse surfspots zoals Dahab in Egypte of het mooie Caribische eiland Bonaire. De andere gezinsleden heb ik eigenlijk ook met surfen aangestoken dus dat is mooi meegenomen. Anderzijds heb ik van Patty het plezier overgenomen om te wintersporten. Op de ski's de berg af glijden en lekker buiten bezig zijn doet een mens goed. Mijn ski techniek heeft daarbij nog wel wat (veel) werk nodig maar we komen beneden.

Do's en Don'ts 

ARCHITECTUUR

CITYTRIP AVONTUUR

FILM THUIS OF UIT

LEGO MET DE KIDS

RACE LIGFIETSEN

REIZEN

SUSHI

WINDSURFEN

WINTERSPORT

SPERZIEBONEN 

ONRECHT

ARROGANTIE